Spelar online utan skador

Många av oss sitter vid datorn flera timmar om dagen. En del måste göra detta eftersom arbetsplatsen är vid datorn. Andra har spel som nöje och sitter därför vid datorn. Tyvärr tar kroppen skada av att sitta för länge, många får exempelvis problem med rygg, nacke och armar. För att minska risken för smärta när du spelar online finns det olika knep att använda sig av. En av de bästa sakerna du kan göra när du spelar online är att ta många men korta pauser. Res på dig, gå omkring lite i hemmet och sätt dig igen. Det kan även vara skönt att rulla axlarna och stretcha nacken lite emellanåt.

En annan sak som definitivt är en bra investering är att köpa ett höj- och sänkbart skrivbord. Dessa skrivbord kan kosta allt från någon tusenlapp upp till många tusenlappar. Fördelen med dessa skrivbord är att du kan stå och sitta upp. Om du spelar online många timmar kan det vara bra att stå upp varannan timme. I början känns det ovant och kan vara lite jobbigt, men så småningom kommer du vänja dig och ryggen kommer må mycket bättre. För dig som hellre vill lägga pengarna på en skrivbordsstol är detta också bra. Det finns många bra stolar som du kan ställa in så att du sitter upprätt.

Smarta knep när du spelar online

Trots att de flesta av oss vet att det inte är bra att spelar online stillasittande för länge, tyvärr är det inte många som gör något åt problemet. Faktum är att man löper större risker att få diverse sjukdomar om man sitter ner många timmar om dagen hela livet. Det bästa du kan göra och även det svåraste är att bli av med dåliga vanor. Sätt upp färgglada lappar runtomkring datorskärmen som påminner dig om att stretcha, ställa dig upp eller ta pauser. Att spelar online är väldigt roligt och därför också lätt att man glömmer bort tiden. Se till att röra på dig under spelandet.

Spelar online smärtfritt genom att ta pauser och stretcha